Rocksisters releas party

I lördags så hade den nya tidningen Rocksister releasparty. Det är två tjejer som skapat en tidning som sitt UF projekt. Ett mycket bra arrangemang på Rabalder vid högskolan i Borås. Tillsammans med tidningen blir det även releas för Rocksisterhemsidan på www.rocksister.se.

image15

Leopard Ladys röjer med Elin Bornefalk i spetsen. Elin har tillsammans med Julia Storme skapat tidningen och vill visa tjejer att man kan rocka oavsett tillhörighet. Leopard Ladys är ett hårdrocksband med mycket attityd och en strålande scennärvaro. Alla fyra vet verkligen hur en äkta rocker beter sig.

image16

Noll koll med fjärrkontroll är ett band som spelar progg och har naturligtvis härliga politiska texter. Kolla in dem på www.nollkoll.just.nu
image17

Amanda Petterson som tillsammans med en vän sjöng väldigt vacker. De Hade inte spelat tillsammans så länge och det var svårt att tro! Håll utkik efter dem!

Den 8 juni på skolavslutningsfestivalen kommer Noll koll med fjärrkontroll och Amanda Petterson spela tillsammans med ett gäng andra band. Missa inte!

Övriga som spelade var Anna Ahnvik, Linn´s Missing Pinky och Coral Senses som var otroligt duktiga de med. Linn´s Missing Pinky spelar pop och rock. Nästa gig de har är på Unga själar i stadsparken 19.00-22.30 den 28/6.
Anna Ahnvik körde covers tillsammans med en vän. Bland annat från Mariah Carey.

Summa summarium. En mycket bra kväll med mycket bra musik!

//Nina

Rampen i Sandared

I onsdags var jag på invigningen av Sandareds skateramp. Det var ett rejält bygge. Men de hade lite mer pengar och lite mer flyt än vad vårt bygge i Dalsjöfors haft. De betalade ca 30 000kr för 600 kvm asfalt, vi betalade 65 000 krför 500 kvm. Detta kan variera på grund av att underlaget är behöver fyllas och jämnas till på olika sätt. Där Sandaredsrampen står var det tidigare parkeringsplatser. Hur det är i Dalsjöfors vet jag inte men jag har förstått att de var tvugna att fylla ut lite.

Dessutom så hade de hjälp av en KDH elev som ville göra en skateramp som sitt examensarbete och en av hans vänner var snickare. Här kommer lite bilder från rampen:

image8image9
image11



Träffade på en vän på invigningen som påpekade att en sådanhär stor ramp kan få vem som helst att tappa sugen eftersom det är en sådan svår ramp. Att det är bättre att bygga en liten först och sedan om den utmaningen skulle vara för liten så kan man bygga ut. Detta kändes som väldigt kloka ord då vårt bygge kan se lite litet ut i förhållande till detta mastodont bygge.

Det jag funderar på nu är hur man ska kunna sammanföra alla ramper exempelvis  i Sjuhärad och se till att det blir lite tävlingar och att man kan peppa varandra som åkare. Har ni tips på hur man kan driva ett sådant projket är ni
välkomna att höra av er!

//Nina

50 km/tim genom Dannike

Kommunstyrelsen fattade igår, måndag 14 Maj, beslut om att begära hos Vägverket att man sänker hastigheten till 50 km/tim på väg 1700 förbi badplatsen vid Rammsjön. Vår förhoppning är att bilister och motorcyklister nu kommer att respektera den nya fartgränsen. Fartsänkningen har kommit till för att skyddda våra barn de oskyddade trafikanterna när de tar sig uppifrån samhället till badplatsen. Tack till alla som gjort denna fartsänkning möjlig. /Håkan

Sandareds skatepark

Så här ser skateplaneringen ut för Sandareds rampbygge ut. De kommer att ha invigning 16 maj. http://www.sandared.org/pagang.htm 

Jag tänkte åka dit och hoppas att några skateintresserade vill följa med.

//Nina


Tjejkonferens

Igår var det tjejkonferens i nya byggnaden på Högskolan i Borås för Särlaskolans och Bodaskolans 8:de klassare. Sammanlagt var det 200 tjejer. Det började med att genuspedagogen Lisa Andersson-Tegnér pratade om likheter och skillnade kring bemötande at tjejer och killar. Senare berättade Elisabeth Hillman om den psykiska ohälsan hos tjejer idag och hur den kan se ut utifrån statistik från BRIS. På eftermiddagen var det forumteater med Blommor och Bin som tog upp viktiga frågor om genus och heteronormen. Elin "Grynet" Ek berättade om hur hon och hennes bästis Maria Örtengren kom på Grynet och vad det är som gör Grynet så bra och att alla har en liten Grynet i sig.

Det var en helt fantastisk dag som jag gärna ser kan användas på Dalsjöskolan för att ta upp olika problemställningar. I motsatt riktning så skulle en killkonferens behöva ordnas för att få båda perspektiven. Tjejerna verkade tycka det var roligt med.

//Nina

Besök av Ebba

Vi hade ett väldigt givande och konstruktivt besök av Ebba som är arkitektstuderande på Chalmers i går. Hon har tidigare påbörjat sitt examensarbete här i Dalsjöfors kommundel och är nu tillbaka för att avsluta det. Perfekt för oss! Det ska bli spännande att se vad hon antar för projekt. Hon tog i vilket fall väldigt mycket kort runt omkring i Dalsjöfors och Målsryd.

Annat som känns positivt är att skategruppen verkligen har kommit igång med sitt byggande av rampen. Det ser ut att bli en snygg ramp som är klar bara om någon vecka.

Skaterampen i Dalsj?fors

Visst ser det fint ut? Om än lite blött.

//Nina